Перфектните бални прически!

Трудно ли ти е да си избереш прическа за абитуриентския бал? Вероятно!Повечето момичета не знаят какво искат или си харесват бални прически, но не са сигурни дали на тях ще им стоят добре.

Все пак всички знаем, че една прическа може да стои великолепно на една глава и ужасно на друга.

За да избегнем сконфузни ситуации на бала, трябва да се съобразим с някои фактори.

Например: роклята, бижутата или формата на лицето

Не мога да ви помогна в избора на балния тоалет, нито пък с аксесоарите към него, но мога да споделя малко женски тайни за това как да си изберем перфектните бални прически, които разбира се са съобразени с нашата собствена индивидуалност и предпочитания.

Ето няколко прости съветчета

Овално лице

Да! Късметлийки - всяка дама мечтае за тази форма на лицето, тъй като тя се характеризира с изчистени, прави, пропорционални линии.

На тези лица им подхождат всякакви прически, затова на бала няма от какво да се притеснявате - правете каквато искате прически. Пуснати - прави, къдрави, на една страна; Вдигнати - на кок, полувдигнати...
 
Избягвайте единствено бретоните и то не защото няма да ви отиват, а защото ще отнемат от очарованието ви. Имате хубави лице - не го крийте под тонове коса!

Кръгло лице

То се характеризира, обикновено с бузки, има ширина и дължина в еднакви пропорции и няма ъгли.

За да издължите лицето има няколко трика: обем в корените на косата (в горната част на главата), дългата или средно дълга права коса, преметната отпред на ръмената отнема от пухкавостта на лицето.

Избягвайте обема в областта на ушите, той ще направи лицето ви огромно.

Триъгълно лице

С други думи лице с формата на сърце и има две разновидности: нормално и обърнато сърце

Сърцевините лица се характеризират с широко чело (в областта на слепоочието) и тясна брадичка

Най-много би ви подхождала средно дълга прическа (малко над раменете), без обем в корените и с къдрици в краищата. Визуално ще върнете баланса на лицето и ще изглеждате ослепително и секси на абитуриентския си бал.

Избягвайте обемните прически, те само ще подчертаят формата на лицето ви.

Обърнато сърце

Както се и досещате - широка брадичка и тясно чело.
 
Най-подходящата бална прическа би била с обем в корените и права (направо заострена) в краищата. А пък ако имате и дълга коса, направо нямате грижи. Ще изглеждате прекрасно в балната си рокля.

И не забравяйте - никакви къдрици в краищата и никакви акценти в областта на челюстта! Те ще направят главата ви несъразмерна.

Правоъгълно, дълго лице

Как да го познаете - ширината на лицето (от ухо до ухо, от слепоочие до слепоочие) е еднаква и е по-малка от дължината на лицето (от брадичката, та чак до края на челото).

Бихте изглеждали великолепно на бала, ако си изберете прическа с бретон - така оптически ще скъсите дължината на лицето си. Като акцент, към бретона може да добавите и едри къдрици.
 
Избягвайте да си изправяте косата, независимо дали с обем или без, защото този вид прическа ще издължи лицето ви още повече.

Квадратно лице

Обикновено квадратното лице се асоциира с груби черти.

Перфектната прическа, за притежателките на тези лица, би била дълга коса с леки къдрици (вълни). Този вид прическа би омекотила формата на лицето и би придала женственост на всяка абитуриентка. Като акцент може да добавите лек бретон от едната страна.

Избягвайте плътните, равни бретони, защото те ще подчертаят правите линии на лицето ви.

Е, разбира се това са общи, така да се каже "правила". Винаги може да има и изключения.

Все пак е важно, не да следваме сляпо модните тенденции, а да знаем кое ни стои добре или поне да се чувстваме добре в кожата си и с косата на главата си.